Werkwijze

Mijn manier van werken omvat een paar punten die essentieel zijn:

Benadering

Benadering

Mijn benadering is open en met respect.

Luisteren

Luisteren

Ik luister met volle aandacht naar je en accepteer hetgeen je vertelt zonder daar een oordeel over te hebben.

Veilig

Veilig

Ik creëer een omgeving waarin je je veilig voelt en vrijuit kunt en wilt praten.

Motivatie

Motivatie

Je motivatie is essentieel. De keuze voor een traject is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Samen gaan we ervoor!

Gesprekken

We beginnen met een intakegesprek. Hierin maken we kennis en vertel je wat je vraag of aanleiding is om contact op te nemen. Heel belangrijk: je kunt onderzoeken of er een klik is. Is dat zo, dan maken we een afspraak voor het eerste gesprek.

In dit eerste gesprek stellen we je coachvraag op (waar worstel je mee) en je doel (wat wil je bereiken en hoe gaan we dat doen).
De uiteindelijke coachvraag hoeft niet altijd de vraag te zijn waarmee je binnenkomt. Soms blijkt het om iets anders te gaan, of misschien heb je niet geen heldere vraag maar meer een gevoel. Daar komen we dan vanzelf achter.

Tijdens de gesprekken ga ik je niet vertellen wat te doen of te laten. Ik help je om zelf een andere invalshoek te vinden, zelf te ontdekken wat er aanwezig is of mist. Soms krijg je een opdracht mee voor thuis; die bespreken we dan in het volgende gesprek. Want alleen jijzelf weet en voelt wat je nodig hebt.

Verwacht hierbij trouwens geen zweverigheid; er is altijd een structuur en doel aanwezig! Ik stel je vragen en pas bewezen methodieken toe die op dat moment bij jou en jouw proces passen. Ik doe dat zonder te oordelen, met directe nuchterheid en een vleugje humor. Dat kan confronteren, uitdagen, verhelderen of opluchten. Eén ding is zeker: je gaat nadenken, er op kauwen, en het doet wat met je. Je krijgt inzicht in jezelf, de patronen in je leven, je overtuigingen (die je soms belemmeren). Met dit nieuwe bewustzijn kun je tot actie overgaan. Je staat sterker in je schoenen en hebt meer zelfvertrouwen!

Waar?

Ik coach online, in mijn praktijk of in Het Coachhuis, dat locaties door heel Nederland aanbiedt. Ook is het Groesbeekse bos een prachtige locatie waar ik regelmatig gebruik van maak. We kunnen zelfs per gesprek afstemmen waar het gesprek plaatsvindt. 

Door coronamaatregelen kiezen steeds meer mensen voor een online gesprek. Hoewel de voorkeur bijna altijd uitgaat naar een ‘live’ ontmoeting, is dit een uitstekend alternatief. Kies je hiervoor, stuur me dan gerust een berichtje!