Waar kan een coach jou mee helpen?

Persoonlijke coaching Nijmegen groesbeek life coach

Heb je het gevoel dat je vastzit en weet je niet hoe je eruit moet komen? Worstel je met het bereiken van je doelen? Als dat zo is, dan zou een persoonlijk coaching traject je wel eens kunnen helpen. Een persoonlijke coach kan je helpen met verschillende zaken, zoals het stellen en bereiken van doelen, het verbeteren van je productiviteit, het vergroten van je zelfvertrouwen en nog veel meer. In dit artikel ga ik daar verder op in.

Wat is coaching eigenlijk?

De beroepsorganisatie NOBCO zegt: “Coaching is een vorm van professionele begeleiding op werk of persoonlijk vlak in een gelijkwaardige één-op-éénrelatie van een coach en een coachee of van een coach met een team. Coaching geeft je inzicht in wie je bent, wat je wil en hoe je daar komt. Door oefeningen en gesprekken leer je nieuw gedrag en nieuwe vaardigheden. Een coach helpt je je doelen te verhelderen en leert je tot oplossingen te komen en hoe je je nieuwe doel blijvend kunt bereiken.” Ik vind dat een prachtige uitleg!

Wat kan een coach voor jou betekenen?

Een coach is er voor jou persoonlijk. Om je te helpen doelen te stellen, te bereiken en te onderhouden. Dit kan zowel op persoonlijk vlak als in je werk. Als je erover denkt een coach in te schakelen, zijn hier wat vragen die je jezelf kunt stellen:

  • Wat wil ik bereiken?
  • Wat zijn mijn doelen?
  • Op welke gebieden van mijn leven heb ik hulp nodig?
  • Hoeveel tijd ben ik bereid aan coaching te besteden?
  • Wat is mijn budget?

Tijdens een coachingtraject zijn dit voorbeelden van vragen waar je mee aan de slag kunt gaan. Een coach ondersteunt je en vraagt dóór, zodat je het wel samen, maar uiteindelijk toch zelf doet. En dat niet alleen: de handvatten die je krijgt, kun je in de toekomst ook gebruiken!

Zelfvertrouwen & eigenwaarde

Een coach kan je ook helpen om je zelfvertrouwen en je gevoel van eigenwaarde te verbeteren. Als je sterker in je schoenen staat, bereik je je doelen eerder en vaak ook makkelijker. Soms is het zinvol om te kijken waar de oorzaak vandaan komt, waarom of waardoor je zelfvertrouwen niet zo groot is, maar dat hoeft niet altijd.

Naast het vergroten van je zelfvertrouwen is ook je eigenwaarde belangrijk. In de meest letterlijke zin: hoeveel vind je jezelf waard? Als je gevoel van eigenwaarde laag is, heeft dat meestal een negatieve invloed op je leven. Een coach kan je helpen je om jezelf weer waardevol(ler) te voelen, jezelf meer jezelf te laten zijn en dat helemaal oké te vinden. Dat maakt dat je een leuker, gelukkiger en een bevredigender leven gaat leiden.

Een coach kan je helpen betere gewoonten en routines te ontwikkelen

Vanaf heel jonge leeftijd leer je hoe je kunt reageren op mensen en gebeurtenissen. Karakter, opvoeding, mensen om je heen, etc. zorgen ervoor dat er bepaalde patronen ontstaan die je helpen om te leven of zelfs te overleven. Maar je leven verandert voortdurend, bijvoorbeeld doordat je simpelweg ouder wordt, gaat werken of een relatie begint. Dan kan het zijn dat de bestaande patronen die eerst helpend waren, je nu in de weg zitten. Een coach kan je helpen die patronen te ontdekken en om te buigen naar gezonde, positieve patronen. Deze veranderingen zijn niet altijd even makkelijk (want patronen gaan vaak “op de automatische piloot”), maar leveren je ontzettend veel op.

Een coach kan je leren hoe je met stress en onrust kunt omgaan

We leven in een snelle wereld waarin veel van ons verwacht wordt en we zelf ook van alles willen en moeten. Dit kan stress en onrust veroorzaken, en zelfs tot overspannenheid en burn-out leiden. Een coach kan je helpen om eens goed te kijken naar hoe je je leven hebt ingericht. Waar ruimte is voor aanpassingen die je rust geven, hoe je bepaalde keuzes maakt (en soms ook waarom) en je je daar goed bij voelt. Ontdek waar je nou échte energie van krijgt en hoe je dat in je dagelijks leven op een praktische manier kan implementeren.

Op zoek naar een coach die jou kan helpen?

Dat zou ik kunnen zijn! Maar pas wanneer jij je veilig genoeg voelt om jouw verhaal te delen, én je gemotiveerd genoeg bent om er ook daadwerkelijk iets aan te doen, gaan we met elkaar in zee. Dan combineer ik een praktische, doelgerichte aanpak met empathie en een vleugje humor, zonder daarbij een oordeel te hebben. Ik ga je niet vertellen wat je moet doen, denken of voelen, maar laat je dat zelf ontdekken.

Ik ben actief als coach in onder andere Nijmegen, Groesbeek en Velp, maar kom ook regelmatig in andere plaatsen in de buurt. In overleg is vaak een plek te vinden die prima te bereiken is. Wil je meer weten of heb je nog vragen, neem dan contact op met mij. Samen zorgen we ervoor dat jij jouw mooiste leven kunt gaan leven!

Deel dit bericht

Over

Hallo! Mijn naam is Marieke. Ik ben een life coach en luister met liefde naar jouw verhaal. Ik ben onder andere actief in de regio Nijmegen, Groesbeek en Velp (bij Arnhem). Ben jij op zoek naar coaching? Neem gerust contact op met mij; ik ben heel benieuwd wat ik voor je kan doen!