Over mij

Ik ben Marieke. Als je mij zou samenvatten in een woordwolkje, ziet dit er zo uit:

Na mijn studie Engelse taal- en letterkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen heb ik drie en twintig jaar lang bij verschillende bedrijven in de zakelijke dienstverlening gewerkt. Bijna altijd met veel plezier, vooral wanneer ik met collega’s samenwerkte. Op een gegeven moment realiseerde ik me dat mijn kracht en talent vooral daar ligt: luisteren, observeren, vragen stellen waar de ander van gaat nadenken. En zich daardoor sterker, besluitvaardiger of zelfverzekerder voelt. Ik besloot er mijn beroep van te maken. Nu ben ik een gecertificeerd coach practitioner met een eigen praktijk.

In het coachvak vind ik waar ik lang naar heb gezocht. Ik ben gefascineerd door wat mensen drijft. Waarom doe je wat je doet? Waarom op die manier? Wat is de connectie tussen je verleden en je heden? Hoe kun je het anders, beter, makkelijker maken? Iedereen heeft een eigen verhaal (meerdere zelfs) en ik ben dol op verhalen. En vooral wat er achter die verhalen schuilt.

Bovendien is het een vak waarin ik nooit uitgeleerd raak. Ik vind het heerlijk om trainingen, cursussen, en workshops te blijven volgen; zo blijf ik mezelf ontwikkelen. Daarnaast leer ik iedere dag, van iedere cliënt, van ieder verhaal. Luisteren met volle aandacht, zonder te oordelen en daarbij helemaal mezelf zijn, gaat daarbij als vanzelf. Laat dat nou net de essentiële randvoorwaarden zijn voor een goed gesprek…

Ik vind professionaliteit en kwaliteit super belangrijk. Ik heb mijn post-HBO coachopleiding gevolgd aan de Alba-Academie (Veldhoven), die EQA (European Quality Award) is geaccrediteerd. Ik ben aangesloten bij de LVSC, de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching en committeer me aan hun gedragscode en klachtenprocedure. Ik doe regelmatig aan bijscholing en neem deel aan intervisie.