Aanbod

Persoonlijke ontwikkeling

Waarschijnlijk ken je het wel: iets zit je niet lekker, misschien al een tijdje, maar je weet niet wat. Of je weet het wel, maar het is je nog niet gelukt om er iets aan te doen. Wat wél duidelijk is, is dat je er alleen niet uitkomt. Gesprekken met je partner of goede vrienden zijn fijn en goed bedoeld, maar helpen je niet om nét die ommezwaai te maken. Dan helpt een coach. Dan help ik je.

Hieronder staan een paar punten waar je misschien iets in herkent. Het zijn zomaar voorbeelden uit een bijna oneindige lijst van vragen en onderwerpen. Daarom is coaching maatwerk. Je hoeft trouwens geen kristalheldere vraag te hebben om te beginnen: daar komen we samen wel achter!

Het is goed om eens samen te kijken wat de oorzaak is. Hoe je grenzen kunt stellen, wat je wensen en verlangens zijn, en hoe belemmerende overtuigingen kunt ombuigen naar stimulerende overtuigingen. Soms zijn een paar gesprekken al voldoende om te komen tot meer helderheid en zelfvertrouwen

Overspannenheid en burn-out

Als ervaringsdeskundige gaat mijn speciale aandacht uit naar overspannenheid en burn-out klachten. Het grootste verschil tussen deze twee is de manier van herstellen. Ben je overspannen, dan kan dat de laatste stap voor een burn-out zijn maar je kunt er nog zelfstandig van herstellen in een relatief korte tijd.

Burn-out wordt vaak onderschat, maar je bent in dit geval zowel geestelijk als lichamelijk totaal uitgeput. Je voelt je lusteloos, uitgeput, bent cynisch en hebt een laag zelfbeeld. Van een burn-out kun je in de regel herstellen met hulp van een professional, zoals een gespecialiseerde coach.

Werk - privé balans

In deze maatschappij en tijd komt het steeds vaker voor dat de balans tussen werk en privé verstoord raakt. Op één of beide fronten wordt teveel gevraagd, of word je ineens geconfronteerd met onverwachte gebeurtenissen of omstandigheden. Dat kunnen in beginsel leuke dingen zijn, zoals een nieuwe baan, huis, relatie, of de geboorte van een baby, die toch anders uitpakken dan verwacht. Of je krijgt te maken met verlies van een dierbare, je baan gaat inhoudelijk veranderen (of juist niet), of er komt een ziekte in beeld.

Je raakt uit je evenwicht en dat heeft niet alleen invloed op je privéleven, maar heel vaak ook op je werk. Je kunt verdriet, angst, boosheid en spanning ervaren. Je denkt er uren over na maar vindt geen oplossing. Hoe geef je dit een plek, ga je er mee om? Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker als je het gevoel hebt er alleen voor te staan.

Ik geef je handvatten waarmee je inzicht in jezelf krijgt. Door bewust te worden van wat er werkelijk gebeurt, hoe je hierop reageert, en hoe het ook anders kan, creëer je rust in je hoofd en in je lijf. Je pakt de regie weer terug.

Ervaringen van anderen